MLINSKI PROIZVODI

Brašna iz našeg mlina, sa tradicijom dugom preko 130 godina, poznata su i tražena podjednako na domaćem i inostranom tržištu.
Sentella brašna različitih karakteristika zadovoljavaju zahteve široke potrošnje, a istovremeno i potrebe pekarske, testeničarske i konditorske industrije.

Mlin kapaciteta 300 tona/dan renomiranog proizvođača BÜHLER iz Švajcarske je pušten u pogon 2021. godine, u potpunosti je automatizovan i najsavremeniji je mlin u Srbiji. Opremljen savremenom opremom koja tehnički i tehnološki omogućuje proizvodnju najkvalitetnijih brašna ujednačenog kvaliteta. Pažljivim odabirom pšenice iz sopstvenih silosa u mlinu se proizvodi pšenični griz, krupica za proizvodnju testenine i istovremeno 5 vrsta brašna koja zadovoljavaju potrebe kako pekarske, tako i konditorske industrije. Kvalitet gotovih proizvoda se svakodnevno kontroliše sopstvenoj  laboratoriji.

Odeljenje za pakovanje čija je rekonstrukcija završena 2020. godine opremljeno je automatizovanim linijama za pakovanje brašna i automatskim paletizerom.

Kapacitet linije za sitno pakovanje brašna u ambalažu od 1 kg i 5 kg je 90 tona upakovanog brašna dnevno, linije za pakovanje brašna u ambalaži od 25 kg 100 tona/dnevno i linije za utovar brašna u rinfuzi 125 tona/dan.

Sentella brasno t400 glatko
Sentella brasno t400 ostro
Sentella brasno t500
Sentella brasno t850

Pšenično namensko belo brašno T-400 oštro za keks, torte i kolače

Ovo brašno blago žućkaste boje i oštre granulacije (pod prstima se osećaju krupnije čestice brašna), dobija se usitnjavanjem pšenične krupice. Testo izrađeno od ovog brašna je elastično, ne puca i veoma je meko. Preporučujemo ga za pripremanje biskvitnih testa, torti, raznih lincer testa, čajnih peciva, odnosno za sve one poslastice kod kojih se kao sredstvo za narastanje testa koristi prašak za pecivo.

Pakovanja 1 25

Pšenično namensko belo brašno T-400 glatko za fina kvasna testa i palačinke

Izrazito bela boja i fina granulacija (mekano pod prstima) glavne su karakteristike ovog brašna, jer se izdvaja iz centalnih delova pšeničnog zrna. Testo izrađeno od ovog brašna ima finu strukturu. Naša preporuka je da ga koristite za pripremanje mlečnih peciva, palačinki, peciva od fermentisanog testa kao što su krofne, mekike, panceroti itd. gde se kao sredstvo za narastanje testa koristi kvasac i gde se istovremeno zahteva i bela boja testa. Može da se koristi i za izradu domaće testenine.

Pakovanja 1 5 25

enično namensko belo brašno T-500 za hleb i kolače

S obzirom da u sastavu sadrži i brašna iz perifernih delova zrna pšenice, ovo brašno bele boje je za nijansu tamnije od Namenskog brašna T-400 glatko. Zbog većeg sadržaja mineralnih materija, masti i proteina nutritivno je vrednije. Testo napravljeno od ovog brašna grublje je strukture i najpogodnije je za proizvodnju belog hleba. Dobrodošlo je i u receptima za pripremanje sitnih slanih i slatkih peciva, testa za pice, štrudle, tj. u receptima za kolače gde se kao sredstvo za narastanje koristi kvasac. Pogodno je i kao ugušćivač za prelive i umake.

1kg 5kg 25kg rinfuz

Pšenično namensko brašno za narodni hleb

U narodu poznato i kao polubelo brašno. Karakteriše ga visok sadržaj mineralnih materija, masti, proteina, vitamina i celuloznih vlakana, što ga čini nutritivno vrednijim od svih tipova belog brašna. Upotrebljava se za proizvodnju polubelog tzv. Narodnog hleba, specijalnih hlebova i peciva za čiji odgovarajući kvalitet potrebno je obezbediti tamnije vrste brašna.

25 rinfuz

Pšenično polubelo namensko brašno T-850 za hleb, peciva i medenjake

Polubelo brašno koje karakteriše visok sadržaj mineralnih materija, masti, proteina, vitamina i celuloznih vlakana, što ga čini nutritivno vrednijim od svih tipova belog brašna. Koristi se za proizvodnju polubelog hleba, peciva i medenjaka.

pakovanje 1kg

Pšenično namensko belo brašno T-500 glatko za vafle i štrudle

U konditorskoj industriji ovo brašno se koristi za proizvodnju vafla (oblatni). Karakteriše ga bela boja i fina granulacija (maksimalno 5% iznad 150 μm), koja omogućava veću moć upijanja vode, usled veće i specifične površine čestica.

25 rinfuz

Pšenično namensko belo brašno T-500 oštro za čajna peciva i biskvite

Tvrdi keks, čajna peciva, trajna slana i slatka peciva, kao i biskviti, najukusniji i najlepši su ukoliko su napravljeni od ovog brašna. Oštra granulacija (minimium 20% iznad 150 µm ), uzrokuje manju moć upijanja vode i time obezbeđuje gotov proizvod odgovarajućeg kvaliteta.

25 rinfuz

Pšenični griz

Bez njega detinjstvo ne bi bilo kompletno, a nedeljni ručkovi bili bi dosadni. Sentella pšenični griz je odličan za pripremu raznih kašica za decu, za kohove, za pripremu kremova za kolače, za knedle itd.

Pakovanja 25

Pšenična namenska krupica za proizvodnju testenine

Osnovna sirovina za proizvodnju svih Sentella testenina, nastala u našem mlinu, garantuje kvalitet naših proizvoda.

25 rinfuz

Pšenično stočno brašno

Dobija se kao nusproizvod u proizvodnji brašna, sadrži najmanje 12% proteina, 30% skroba, dok je sadržaj celuloze maksimalno 8%. Može se koristi direktno za ishranu životinja, a takođe i za pripremu raznih vrsta koncentrata za ishranu stoke jer predstavlja odličnu podlogu za kompleksne krmne smeše.